سوالات متداول

تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۲/۲۱

۱- آیا لیزر باعث ایجاد سرطان می‌شود؟

خیر، طبق تحقیقاتی که تاکنون در سطح جهان به طور علمی صورت گرفته است هیچ ارتباطی بین انواع مختلف سرطان و لیزر موهای زائد پیدا نشده است. لیزر نوری با یک طول‌موج خاص است که برخلاف اشعه ایکس و یا گاما قدرت نفوذ زیادی ندارد و جذب آن تا چند میلی‌متر زیر پوست و توسط ملانین (یک گیرنده خاص) صورت می‌گیرد.

 

۲- آیا لیزر برای دختران خطرناک است؟

بر طبق تحقیقات عمق نفوذ لیزر به سختی به چند میلی‌متر زیر پوست می‌رسد و جز در مواردی خاص و سطحی، عوارضی به اثبات نرسیده است و علاوه بر آن هیچ مدرکی نشان نداده که انرژی لیزر می‌تواند از لایه‌های بدن عبور کند تا به اندام‌های داخلی (مثلا تخمدان) برسد. در نتیجه حتی لیزر در ناحیه بیکینی هم نمی‌تواند هیچگونه تاثیری بر چرخه‌ی قاعدگی فرد بگذارد.

 

۳- از چه سنی لیزر برای فرد مجاز است؟

دو سال پس از بلوغ که هورمون ها در حالت متعادل‌تری هستند، بهترین زمان برای شروع لیزر است و نتیجه بهتری گرفته می‌شود.

 

۴- آیا لیزر درد دارد؟

درد و سوزش لحظه‌ای هنگام اصابت شات لیزر به پوست حس می‌شود ولی به لطف سیستم کولینگ دستگاه کندلا این درد کاملا قابل تحمل است. البته افراد آستانه درد متفاوتی دارند و ممکن است این نور لیزر که برای تخریب فولیکول مو گرما تولید می‌کند را دردناک حس کنند. رنگ پوست نیز در درد بی‌تاثیر نیست. در طی جلسات درد کاهش پیدا خواهد کرد.

 

۵- برای بی‌حسی از چه پمادی استفاده کنیم؟

پماد زایلا_پی(Xyla-P). لایه ضخیمی از پماد زایلا_پی را روی پوست بزنید و اجازه دهید ۴۵ دقیقه بماند. این پماد ۱۵دقیقه قبل از لیزر باید به خوبی شسته شود. البته قبل از استفاده از این پماد حتما مطمئن شوید که به آن حساسیت ندارید.

 

۶- آیا باید قبل از لیزر شیو کنیم؟

بله شیو حتما باید از طریق تیغ (ژیلت) صورت بگیرد اما باید حدودا یک تا دو روز قبل از لیزر، شیو انجام شود تا زمان لیزر موها نوک زده باشد ولی طول آن بیشتر از یک میلیمتر نشود.

 

۷- آیا در زمان بارداری می‌توانم برای لیزر به مرکز شما مراجعه کنم؟

طبق تحقیقاتی که تاکنون صورت گرفته است، شواهد و مدارک کافی برای اثبات بی‌خطر بودن لیزر حین بارداری ارائه نشده است زیرا در کل تحقیق در این شرایط به صلاح مادر و فرزند نیست. در نتیجه توصیه ما به شما این است که در این دوران برای لیزر تشریف نیاورید. در خیلی از موارد پس از دوره بارداری به دلیل متعادل شدن هورمون‌ها، موهای زائد نیز از بین خواهند رفت پس تا پایان بارداری منتظر بمانید.

 

۸- لیزر در زمان شیر‌دهی برای کودک یا مادر خطرناک است؟

برای اطمینان بهتر است پس از مشورت با پزشکتان لیزر انجام دهید. البته به دلیل نامتعادل بودن هورمون‌ها امکان آن که نتیجه‌ی دلخواه را از لیزر بگیرید نیز کمتر است.

 

۹- روز لیزر شیو موها باید چگونه باشد؟

هنگام لیزر اندازه‌ی موها باید به گونه‌ای باشد که موها کمی رشد کرده باشند ولی هنوز خیلی کوتاه باشند. (حدودا کمتر از یک میلی‌متر) اصطلاحا موها نوک زده باشند؛ زیرا که لیزر از طریق نوک مو انرژی را جذب کرده و به فولیکول می‌رساند.

 

۱۰- آیا در مرکز شما لیزر برای آقایان هم انجام می‌شود؟

بله البته در مرکز ما فقط روی ناحیه بالاتنه برای آقایان انجام می‌شود. علاوه بر آن باید بدانید که به دلیل زیادتر بودن موها در مردان تعداد جلسات نیز می‌توانند بیش‌تر از خانم‌ها بشود.

 

۱۱- آیا واقعا لیزر جواب میدهد؟

رفع موی زائد دایمی نیست و در هر فرد به نسبت رنگ مو و پوست، هورمون‌ها و تراکم مو، متفاوت است. اما در کل پس از انجام ۸تا۱۲ جلسه لیزر، حدود ۷۰تا ۸۰% موها از بین رفته، نازک‌تر و یا کم‌تراکم‌تر می‌شوند. برنامه ریزی منظم برای جلسات، به گرفتن نتیجه‌ی بهتر بسیار کمک می‌کند. بعد از این جلسات با شارژ لیزر در هر ۶تا۱۲ ماه، می‌توان رشد موها را مدیریت کرد.

 

۱‌۲- از چه دستگاهی برای لیزر استفاده می‌کنید؟

دستگاهی که در مرکز ما برای لیزر موهای زائد استفاده می‌شود: الکساندرایت کندلا ۲۰۱۸  (gentle max) است که از نظر متخصصان آمریکایی بهترین و تاثیرگذارترین دستگاه، شناخته شده و دارای استاندارد طلایی رفع موهای زاید است. این دستگاه با دو طول موج که یکی الکساندرایت و دیگری YAG است سعی بر آن دارد که لیزر مو برای تمامی افراد با رنگ پوست‌های مختلف را به بهترین شکل پوشش دهد.

 

۱۳- آیا لیزر در دوران قاعدگی انجام می‌شود؟

منعی به جز ناحیه بیکینی ندارد. البته در برخی افراد ممکن است آستانه تحمل درد پایین بیاید اما در حدی نیست که برای فرد مشکلی ایجاد کند.

 

۱۴- کسی که از روش‌هایی مثل اپیلاسیون و وکس استفاده می‌کند می‌تواند لیزر انجام دهد؟

خیر، چون لیزر روی فولیکول مو اثر می‌کند و این روش‌ها مو را از ریشه خارج می‌کند. باید حداقل یک ماه قبل از لیزر، اپیلاسیون انجام نشده و حتما موها چند مرحله شیو شود تا فرصت رشد به موها داده شود.

 

۱۵- احتمال ابتلا به بیماری‌های پوستی مثل زگیل تناسلی با لیزر وجود دارد؟

بله در دستگاه‌هایی که مستقیم به پوست افراد مختلف برخورد دارند این امکان وجود دارد که ویروس بیماری از فردی به فرد دیگر انتقال یابد، اما دستگاه الکساندرایت کندلا با سری مخصوص هر فرد کار می‌کند (بالاترین سطح استریل) که این شخصی سازیِ سَری لیزر، بسیار به گسترش سطح بهداشت در کلینیک لیزر کمک کرده است و امکان انتقال بیماری از افراد مختلف را تقریبا از بین می‌برد.

فرد هر جلسه سَری را همراه خود می‌آورد و در پایان هر جلسه برای هر فرد ضدعفونی نیز می‌شود.

 

۱۶- سری لیزر را باید از کجا تهیه کنم؟

سری لیزر در مرکز ما موجود است و در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

 

۱۷- از کرم زایلا‌پی باید چگونه استفاده کنیم؟

به مدت حداکثر ۴۵ دقیقه لایه‌ای ضخیم روی محل مورد نظر زده شود و با لایه‌ای پلاستیک روی آن پوشانده شده تا پاک نشود. این کرم ۱۵ دقیقه قبل از لیزر باید به خوبی شسته شود.

 

۱۸- چه رنگ پوست و مویی بهترین نتیجه را از لیزر می‌گیرد؟

موهای تیره به نسبت موهایی با طیف خاکستری، بلوند، قهوه‌ای و قرمز بهتر جواب می‌گیرند و رنگ پوست روشن نیز جواب بهتری نسبت به پوست تیره می‌گیرد. البته با تعداد جلسات بیشتر لیزر، غیرممکن نیست که افراد با موی روشن یا پوست تیره نیز جواب خوبی بگیرند.

 

۱۹- چه زمانی باید برای جلسه‌ی بعدی لیزر بیاییم؟

زمانی که ۱۵ تا ۲۰% از موها رشد کرده‌اند. برنامه ریزی منظم جلسات لیزر، حدود هر ۴ تا ۶ هفته یکبار بسیار اهمیت دارد زیرا بدین ترتیب موهایی که از جلسه‌ی قبل جان سالم به در برده‌اند با لیزر نابود خواهند شد. اگر فاصله کم و زیاد شود ممکن است که مو در مرحله‌ای از چرخه‌ی رشد خود باشد که لیزر بر روی آن اثر نکند.

 

۲۰- آیا سولاریوم مشکلی در لیزر انجام دادن ایجاد میکند؟

بله زیرا لیزر با هدف قرار دادن رنگدانه‌ی تیره‌ی مو کار می‌کند و هنگامی که پوست تیره باشد اشعه، تفاوت پوست و مو را نمی‌تواند از هم تشخیص دهد و احتمال جذب آن به پوست و در نتیجه سوختگی بالا می‌رود. یک تا دو ماه قبل از لیزر از انجام سولاریوم و آفتاب گرفتن خودداری کنید.

 

۲۱- وقتی آفتاب گرفته‌ام می‌توانم لیزر موهای زائد انجام دهم؟

خیر، آفتاب گرفتن نیز همانند سولاریوم عمل می‌کند و می‌تواند باعث سوختگی بشود. یک تا دو ماه قبل از لیزر از انجام سولاریوم و آفتاب گرفتن خودداری کنید.

 

۲۲- بعد از لیزر می‌توانم حمام کنم؟

از ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از لیزر بهتر است که از دوش گرفتن با آب گرم، رفتن به سونا و استفاده از مواد شوینده خودداری کنید. البته شستشو با آب سرد مشکلی ندارد. از لیف کشیدن ناحیه لیزر شده (مخصوصا اگر پوستی حساس دارید) نیز قطعا خودداری کنید.

 

۲۳- آیا موها همان لحظه ناپدید می‌شوند؟

معمولا بلافاصله بعد از لیزر اتفاق نمی‌افتد و برای اکثر افراد بعد از دو هفته، موهایی که در زمان لیزر در فاز رشد قرار داشته‌اند، شروع به ریزش خواهد کرد که در سطح پوست شبیه به جوش‌های سرسیاهی دیده می‌شوند.

 

۲۴- چه زمانی موها شروع به ریزش می‌کنند؟

حدودا دو هفته بعد از انجام لیزر.

 

۲۵- چرا بعد از جلسه چهارم (یا پنجم) موهایم بیشتر از جلسات قبل رشد کرده است؟

در هر جلسه از لیزر، تنها موهایی که در فاز رشد باشند تحت تاثیر قرار می‌گیرند و از بین می‌روند. فاز رشد موها نیز با هم متفاوت است و در نتیجه هنگامی که لیزر انجام می‌دهید درصدی از موها در فاز استراحت هستند و تحت تاثیر قرار نمی‌گیرند. پس از گذشت حدود۸ جلسه‌ی منظم لیزر، میتوان لیزر را تا حدودی با تمام موهای آن ناحیه، در طی فاز رشد اصابت داد. پس از بعضی جلسات به علت آن که موها از فاز استراحت به فاز رشد رسیده اند این حدس اشتباه پیش می‌آید که موها در حال افزایش هستند اما واقعا این‌طور نیست.

 

۲۶- چرا پس از گذشت یک هفته موهایم هنوز نریخته است؟

ریزش موها از چند روز تا دو هفته بعد از لیزر ممکن است طول بکشد. بهتر است کمی صبر داشته باشید.

 

۲۷- می‌توانم با شیو کامل یا موی بلند برای لیزر به مطب بیایم؟

خیر، شیو باید طوری باشد که فقط نوک موها بیرون باشد زیرا نوک مو انرژی لیزر را به فولیکول مو می‌رساند و همچنین اگر زیادی بلند باشد انرژی صرف ساقه‌ی مو خواهد شد و تلف می‌شود. علاوه بر آن ممکن است باعث سوختگی نیز بشود.

 

۲۸- می‌توانم بدون پاک کردن پماد بی‌حسی لیزر کنم؟

خیر باید حتما پوست شسته شود زیرا هر گونه چربی روی پوست میتواند انرژی را به خود جذب کرده و سوختگی برای فرد ایجاد کند. همچنین حالت شفاف زایلاپی می‌تواند باعث بازتاب لیزر شده و به فولیکول مو نرسد.

 

۲۹- در صورت تتو داشتن امکان لیزر موهای زائد وجود دارد؟

خیر، انجام لیزر در ناحیه‌ای که قبلا تتو انجام شده است، می‌تواند برای پوست خطرناک باشد زیرا اشعه به آن جذب شده و درد، تاول، تورم و یا حتی کبودی به وجود می‌آورد. همچنین انرژی لیزر می‌تواند رنگ تتو را تغییر داده و یا از بین ببرد.

 

۳۰- ممکن است به لیزر حساسیت داشته باشم؟

بله امکان دارد البته وقتی افراد برای لیزر به ما مراجعه می‌کنند حتما سابقه‌ی پزشکی آن‌ها بررسی شده تا امکان بروز حساسیت یا مشکلاتی از این قبیل تا جای ممکن کاهش یابد. حتی تست‌شات نیز برای افراد مشکوک زده می‌شود تا با اطمینان کامل ناحیه مورد نظر را لیزر کنند.

 

۳۱- آیا لیزر روی خال هم انجام می‌شود؟

خیر، خال نیز می‌تواند باعث ایجاد سوختگی شود و روی آن پوششی مناسب گذاشته خواهد شد.

 

۳۲- لیزر اطراف چشم و روی گونه خطرناک است؟

روی گونه خیر ولی اطراف چشم چون ریسک بالایی دارد توصیه نمی‌شود و علاوه بر آن، معمولا موهای اطراف چشم نازک هستند و در کل گزینه‌ی مناسبی برای لیزر نیستند.

 

۳۳- منظور از طول‌موج Nd.YAG چیست؟

این طول‌موج لیزر متفاوت از طول‌موج الکساندرایت است. YAG عمق نفوذ بیشتری دارد و خطر سوختگی در پوست های تیره را کاهش داده است. به دلیل جذب کمتر امواج Nd.YAG در ملانین، این روش درمانی بهتر اما احتمالا طولانی‌تر برای افراد با پوست‌های تیره و سبزه می‌باشد.

 

3 دیدگاه برای “سوالات متداول”

  1. symmege گفت:

    SHG is useful for generating contrast and locating landmarks during intravital imaging cialis cheapest online prices This report provides evidence for the removal of a plant pathogen by xenophagy and for the pro or antiviral roles of autophagy in compatible plant virus interactions